Gulvarbejde og gulvafslibning

Hos Crillesen & Sørensen har vi vores egen gulvafdeling. Vi sliber og behandler alle typer af massive trægulve. Vi laver oftes én af 3 følgende afslibninger.

Ja, det er ganske uforpligtende

Behandling af trægulv

Når et trægulv er slebet skal det behandles, og det kan gøres på flere forskllige måder alt afhængig af det resultat og den slidstyrke man gerne vil opnå. Hos Crillesen & Sørensen behandler vi alle typer trægulve med følgende behandlinger.

Ja, det er ganske uforpligtende

Få et tilbud på din opgave

Udfyld nedenstående formular for at få et uforpligtende tilbud på din opgave

Få et gratis tilbud - Landingpages inline

Processen

AFSLIBNING AF FERNIS

I mange ældre boliger ligger gamle fyrretræsgulve som i tidernes morgen blev behandlet med fernis. Gulvene blev behandlet med den mørkebrune fernis, som er en blanding af linolie, harpiks og fortynder, for at danne en hård og beskyttende overflade.

Gulve behandlet med fernis skal slibes af flere omgange. Det kræver groft slibepapir at fjerne den tykke, klæbrige fernis, og gulvet skal derfor slibes med mindre groft papir for at fjerne de sliberidser som det grove slibepapir efterlader.

Det er altid udfordrende og tidskrævende at slibe den gamle fernis af gulvene, men når det er gjort får de gamle planker nyt liv og fremstår næste som var de lagt i går. Efter afslibning skal gulvene behandles, de forskellige muligheder kan du læse om her.

GROV AFSLIBNING

Vi anbefaler en grov afslibning til trægulve som har haft et hårdt liv, enten fordi de bliver brugt meget eller fordi de ikke er blevet vedligeholdt løbende. Den grove afslibning tager det øverste lag af gulvet og fjerne dermed mærker fra møbler og høje hæle.

Det er nødvendigt at behandle gulvet efter en grov afslibning. På siden her kan du læse om de forskellige efterbehandlinger vi tilbyder.

LET AFSLIBNING

Hvis dit trægulv trænger til en opfriskning og du løbende ønsker at holde dine lakerede gulve pæne og slidstærke kan du nøjes med en let afslibning. En let afslibning bruges kun på lakerede gulve og sliber kun overfladen uden at slibe igennem lakken.

Efter afslibning skal trægulvet igen behandles med en mat eller lak med høj glans.

DANMARKS BEDST BEDØMTE MALER- OG GULVFIRMA

LUDBEHANDLING AF TRÆGULV

Som oftes ludbehandler man fyrretræsgulve. Ludbehandlingen stopper træets naturlige gulningsproces, så træet bevarer sin originale farve. Ludbehandlingen gøres med klar lud eller tilsættes hvid pigment som lysner træet og skaber en flot hvid / lys overflade. Ludbehandlede trægulve rengøres og behandles med sæbespåner eller specielsæbe.

LAKERING AF TRÆGULV

Søger du et gulv som er slidstærkt og let at vedligeholde, så skal du vælge et lakeret trægulv. Lakken lukker overfladen så gulvet ikke suger og gulvet kan derfor rengøres med almindelig rengøringsmidler. Vi lakerer både med blank og ultra mat lak. Med den matte lak opnås en flot silkemat overflade som til forveksling ligner et olieret gulv, men samtidig opnås den modstandsdygtige overflade.

OLIERING AF TRÆGULV

Oliering af trægulvet giver den smukkeste overflade. Olien giver træet dybde og glød og en naturlig mat overflade. Olien kan både være natur eller hvidpigmenteret. Ønskes et meget hvidt gulv, kan olien kombineres med en hvid lud i bunden under olien, Et velplejet olieret trægulv er smukt og slidstærkt, men for at besvare sin slidstyrke kræver gulvet kontinuerlig pleje med speciel oliesæbe. Vi er naturligvis behjælpelige med råd og vejledning om den fremtidige pleje af gulvet.

KOMBINATION AF LUD OG OLIE ELLER LAK

Som beskrevet i forrige afsnit kan olie kombineres med lud for at skabe et meget lyst gulv. Olien kan også kombineres med den ultra matte lak. På den måde opnås den flotteste finish, med den højeste slidstyrke og den letteste vedligeholdelse.

Ring idag og få et godt og uforpligtende tilbud på din gulvopgave imorgen.

Er du klar til at få et tilbud?

Vi står klar med rådgivning til dit kommende projekt. Book via vores system eller få et tilbud direkte tilsendt. Valget er dit.

Ja, det er ganske uforpligtende

Årets hændværker...
igen!!

Årets håndværker 2020 & 2021

Crillesen & Sørensen

Vi er kendt for kvalitet, punktlighed og god service.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men heldigvis er mange af vores kunder enige med os. Læs de mange gode anmeldelser på Trustpilot og Anmeld Håndværker.

Lad os give et uforpligtende tilbud på din gulvopgave, maleropgave, algebehandling eller renoveringsopgave.