Ludbehandling af gulv

Har du længe grublet over, hvilken efterbehandling der er den rette for lige netop dit gulv? Så lad os hjælpe dig lidt på vej: Du går sjældent galt i byen med en ludbehandling. Hos Crillesen & Sørensen har vi mange års erfaring med ludbehandling af gulv, og vi står altid klar til at hjælpe dig.

Ja, det er ganske uforpligtende

Hvad er en ludbehandling?

En ludbehandling er en efterbehandling af afslebne trægulve, der udføres med klar lud eller lud, der har fået tilsat hvidt pigment, som lysner træet og skaber en flot, lys overflade. Ludbehandlingen er derfor et populært valg for mange, fordi den tilfører mere lys til hjemmet.

Derfor skal du vælge ludbehandling

Ludbehandling er en populær efterbehandling af særligt fyrretræsgulve. Fordelen ved behandlingen er nemlig, at den stopper træets naturlige gulningsproces, så træet kan bevare sin originale farve og struktur.

Du skal dog huske, at ludbehandlede trægulve helst skal rengøres og behandles med sæbespåner eller specialsæbe.

Hvid lud eller naturlud?

Som nævnt findes der forskellige typer af lud. Hvilken type, du skal vælge, afhænger af, hvilket slutresultat du ønsker.

Hvid lud giver gulvet en lysere overflade, hvilket skyldes dens hvide pigment. Naturlud er derimod mere klar, hvilket resulterer i, at gulvets naturlige farve i højere grad bliver bevaret og fremhævet. Gulvets holdbarhed og slidstyrke vil være den samme, uanset hvilken type lud du vælger.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette løsning for lige netop dit gulv, står vi hos Crillesen & Sørensen klar til at vejlede og rådgive dig. For vi ved, at det er en stor og svær beslutning, når gulvet skal have en makeover.

DANMARKS BEDST BEDØMTE MALER- OG GULVFIRMA

Påføring af lud – sådan gør vi

Vi sørger altid for, at påføringen og teknikken sidder lige i skabet, når vi laver en ludbehandling. På den måde undgår vi nemlig sjuskefejl, der nemt kunne være undgået.

Nedenfor har vi opsummeret kort, hvordan vi laver en ludbehandling – trin, som du kan lade dig inspirere af, hvis du er en gør det selv-haj.

  • Afslibning: Normalt starter vi med en afslibning af gulvet, så vi sikrer, at det ikke bærer præg af tidligere behandlinger. Gulvet skal nemlig være ubehandlet, inden vi igangsætter arbejdet med ludbehandlingen.
  • Rengøring: Dernæst sørger vi altid for, at gulvet er rent og ikke har støv eller andet snavs liggende, der kan påvirke slutresultatet. Derfor er det især vigtigt at rengøre og støvsuge efter en afslibning, der, ja, kan resultere i tonsvis af savsmuld.
  • Påføring: Når forarbejdet er klaret, begynder vi påføringen af luden, som vi rører godt rundt i forinden. Vi starter altid i et hjørne og påfører i træfibrenes naturlige retning.
  • Tørring: Vi lader luden tørre.
  • Slibning: Vi runder af med at slibe gulvene let.

Ludbehandling – tørretid

Efter en ludbehandling kan du så småt begynde at gå på gulvet igen, når der er gået mellem fire og otte timer. Dog er det vigtigt at huske på, at gulvet først er hærdet igen efter et par dage – så pas på med at placere tunge møbler på det ludbehandlede gulv for hurtigt.

Det bedste fra begge verdener

Når vi hos Crillesen & Sørensen udfører gulvarbejde, laver vi ofte en kombination af flere behandlinger. For så får du, ja, det bedste fra begge verdener. Eksempelvis kan lud kombineres med olie, så dit gulv både får den flotteste, lyse finish og en høj slidstyrke – samtidig med at det bevarer sine naturlige, autentiske egenskaber.

Kontakt os her – vi står klar til at vejlede og hjælpe dig, så du kan finde den rette kombination til dit gulv.

Er du klar til at få et tilbud?

Vi står klar med rådgivning til dit kommende projekt. Book via vores system eller få et tilbud direkte tilsendt. Valget er dit.

Ja, det er ganske uforpligtende

Årets hændværker...
igen!!

Årets håndværker 2020 & 2021

Crillesen & Sørensen

Vi er kendt for kvalitet, punktlighed og god service.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men heldigvis er mange af vores kunder enige med os. Læs de mange gode anmeldelser på Trustpilot og Anmeld Håndværker.

Lad os give et uforpligtende tilbud på din gulvopgave, maleropgave, algebehandling eller renoveringsopgave.