Oliering af gulv

Er oliebehandling den rette efterbehandling for lige netop dit gulv? Det kan den meget vel være, hvis du ønsker glans med glans på. Hos Crillesen & Sørensen har vi mange års erfaring med oliering af gulv, og vi står altid klar til at hjælpe dig.

Ja, det er ganske uforpligtende

Hvad er en oliebehandling?

En oliebehandling er en efterbehandling, hvor der enten benyttes naturolie eller hvidpigmenteret olie til at pleje gulvet med. Ønsker du et meget hvidt gulv, kan olien kombineres med en hvid lud i bunden under olien.

Derfor skal du vælge oliebehandling

Oliering giver dit trægulv den smukkeste overflade. Olien giver nemlig træet dybde og glød og giver gulvet en naturlig mat overflade.

Et velplejet olieret trægulv er smukt og slidstærkt, men for at bevare sin slidstyrke kræver gulvet kontinuerlig pleje med oliesæbe. Hos Crillesen & Sørensen er vi naturligvis behjælpelige med råd og vejledning om den fremtidige pleje af gulvet.

Så hvis du er til det silkematte look, kan oliebehandlingen være det rette valg for dig.

Hvid olie eller naturolie?

Så… Skal du gå med den hvide olie eller naturolien? Det kommer naturligvis an på, hvilket slutresultat du ønsker.

Hvis du ikke kan få nok af det lyse look, er den hvide olie det rette valg for dig. Den sørger nemlig for at lysne gulvet og puste nyt liv i rummet. Er du mere til det naturlige, rustikke look, er naturolien din bedste ven. Den bevarer nemlig gulvets naturlige glans og charme uden at ændre alt for meget på farven.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette løsning for lige netop dit gulv, står vi hos Crillesen & Sørensen klar til at vejlede og rådgive dig. For puha… Beslutninger er svære. Især når valgmulighederne er mange.

DANMARKS BEDST BEDØMTE MALER- OG GULVFIRMA

Oliering af gulv – sådan gør vi

Nu til det praktiske. Hvordan foregår oliering af gulv trin for trin?

Undervejs i processen har vi både fokus på klargøringen, teknikken og påføringen. På den måde slipper vi for ærgerlige sjuskefejl, der nemt kunne have været undgået.

Nedenfor har vi opsummeret kort, hvordan vi laver en oliebehandling – trin, som du kan lade dig inspirere af, hvis du foretrækker at gøre det selv.

  • Afslibning: Normalt starter vi med en afslibning af gulvet, så gulvet er klar til at tage imod oliebehandlingen.
  • Rengøring: Dernæst sørger vi altid for, at gulvet er rent og ikke har støv eller andet snavs liggende, der kan påvirke slutresultatet. Derfor er det især vigtigt at rengøre og støvsuge efter en afslibning, der efterlader både snavs og savsmuld.
  • Påføring: Når forarbejdet er klaret, begynder vi påføringen af olien. Her sikrer vi, at olien trænger godt ind i træet ved at anvende en god mængde. Det er nemlig dét, der gør, at slutresultatet bliver glansfuldt. Overskydende olie fjerner vi, når gulvet har fået lov til at tørre og suge olien til sig i en halv times tid. Vi gentager påføringen flere gange med tynde lag.
  • Tørring: Vi lader olien tørre.
  • Slibning: Vi runder af med at slibe gulvene let.

Oliebehandling – tørretid

Olie er længere tid om at tørre end lak og lud. Faktisk kan der gå helt op til 24 timer, før du kan betræde et oliebehandlet gulv igen. Derfor skal du væbne dig med tålmodighed, hvis du vælger en oliebehandling – for tunge møbler og hårde genstande er fy, fy det første stykke tid.

Det bedste fra begge verdener

Når vi hos Crillesen & Sørensen udfører gulvarbejde, laver vi ofte en kombination af de forskellige behandlinger. For så får du, ja, det bedste fra begge verdener. Eksempelvis kan olie kombineres med lud for at skabe et meget lyst gulv, eller den kan kombineres med den ultra matte lak. På den måde får gulvet både den flotteste finish, den højeste slidstyrke og den letteste vedligeholdelse.

Kontakt os her – vi står klar til at vejlede og hjælpe dig, så du kan finde den rette kombination til dit gulv.

Er du klar til at få et tilbud?

Vi står klar med rådgivning til dit kommende projekt. Book via vores system eller få et tilbud direkte tilsendt. Valget er dit.

Ja, det er ganske uforpligtende

Årets hændværker...
igen!!

Årets håndværker 2020 & 2021

Crillesen & Sørensen

Vi er kendt for kvalitet, punktlighed og god service.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men heldigvis er mange af vores kunder enige med os. Læs de mange gode anmeldelser på Trustpilot og Anmeld Håndværker.

Lad os give et uforpligtende tilbud på din gulvopgave, maleropgave, algebehandling eller renoveringsopgave.